#Erfanani
Wednesday, June 15 | 9:19 PM | 0 strawberriess


what up peeps !
hari ini aku boring sangat . tak tahu nak buat apa .
so , hari ni aku nak buat tutorial untuk korang .
okay , jom kita start it .

  1. Dashboard > design/layout > Add a page element > HTML/javascript
2. then , korang copy lah code yang kat bawah nih and paste kan kat code tadi tuh kat HTML/javascript .
    <script language=JavaScript>
    <!--
    //edit by unwanted
    var message="Masukkan Mesej Anda Disini";
    ///////////////////////////////////
    function clickIE4(){
    if (event.button==2){
    alert(message);
    return false;
    }
    }
    function clickNS4(e){
    if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
    if (e.which==2||e.which==3){
    alert(message);
    return false;
    }
    }
    }
    if (document.layers){
    document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
    document.onmousedown=clickNS4;
    }
    else if (document.all&&!document.getElementById){
    document.onmousedown=clickIE4;
    }
    document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")
    // -->
    </script>
    3. yang Erfa warnakan warna merah tuh tukarkan dengan korang punya ayat okay :)

      kalau nak copy code tuh , highlightkan dan tekan ctrl + C dengan serentak

      ?

      Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
      orang skodeng blog saya.

      Ask me | Facebook

      Leave your footprint here. Thank you.


      Follow my Twitter: