#Erfanani
Saturday, June 18 | 10:36 PM | 0 strawberriess


holla peeps :)
hari ini aku tak tahu nak buat apa .
nak tengok tv , cerita semua macam hampeh . 
semua cerita bored + menyampah je nak tengokkan . haha :D
so , hari ini aku nak buat tutorial macam mana nak letak facebook like button :) hehe .

1. dashboard --> design --> edit HTML --> tick Expand widgets templates
2. cari code kat bawah nih . untuk lagi senang nak cari tekan "ctrl + F"

data:post.body
3. kalau korang dah jumpa , korang copy code bawah ni and paste kan kat bawah data:post.body tadi .

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>
 4. preview dulu ye kak/abang . tengok jadi ke tak . kalau jadi , save okay :)

kalau nak copy code tu , jangan lupa highlight dan tekan "ctrl + C dengan serentak

?

Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
orang skodeng blog saya.

Ask me | Facebook

Leave your footprint here. Thank you.


Follow my Twitter: