#Erfanani
Friday, June 10 | 5:36 PM | 0 strawberriess
Assalamualaikum ,

hello guys :) hari ini Erfa nak ajarkan bagaimana nak buat favicon . tahu ke tidak favicon tu apa ? haa ~ ini Erfa tunjukkan apa itu favicon .


okay , yang Erfa petakkan yang warna hitam tulah favicon ye sayang . hehe .

tahu tak macam mana nak buatnya ? 
mestilah tak tahu , sebab Erfa belum ajarkan lagi .
siapa yang dah pandai tuh congrats lah kann , haha :D

1. sign in Blogger > design/template > Edit HTML > Tick Expand widjet Templates

2. cari code di bawah ini . untuk senang cari tekan 'ctrl + F'
</head>
3. Selepas jumpa code itu , copy code di bawah ini dan pastekan kat atas code </head> tadi .
 <link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

<link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>
*yang warna merah tu korang tukarkan dengan URL korang . 

4. and lastly korang Preview dulu okay :) then Save .

credit to : Lyssasecret

kalau nak copy code itu , highlightkan dah tekan ctrl + c . Ia akan automatic terus copy .

?

Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
orang skodeng blog saya.

Ask me | Facebook

Leave your footprint here. Thank you.


Follow my Twitter: