#Erfanani
Tuesday, September 27 | 9:20 PM | 0 strawberriess
Ohoooohoi:q: Aku baru je lepas buat untuk buang image border ni.
Buruk kot kalau ada image border ni:face58: stress aku bila aku tengok kan :118: Haha
So, alang-alang aku buat tu, sekali lah buat tutorial sekali :face75:
Haha, barulah cantik sikit blog aku ni.
Kay, tanpa membuang masa kita mulakannya sekarang:r:

1. Dashboard :65: Design/layout :65: Edit HTML :65: tick expand widget templates
2. Tekan ctrl + F and cari code di bawah ni.
.post-body img, .post-body .tr-caption-container,

3. Dah jumpa? Kay, then korang tengok anak-anak dia. Contoh, macam ni :

.BlogList .item-thumbnail img {
padding: $(image.border.small.size);
background: $(image.background.color);
border: 1px solid $(image.border.color);
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
-webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);

Haa, yang aku warnkan merah tu, gantikan dengan 0
then, jangan lupa preview. And save kay :face69:

Note :
Ini untuk pengguna template Simple sahaja. Harap maklum :q:

Labels:


?

Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
orang skodeng blog saya.

Ask me | Facebook

Leave your footprint here. Thank you.


Follow my Twitter: