#Erfanani
Monday, October 10 | 1:58 PM | 0 strawberriess
 
Hah, sekarang aku tengah bosan ni and aku tengah ada mood untuk buat tutorial.
Kalau boleh, harini nak buat tutorial banyak-banyak.
Haha, peduli apa aku. Asalkan have fun kan.
So, aku nak buat tutorial Flash Blockquote.
  • Dashboard > Design/Layout > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.
  • Ctrl + F and search for this code :
.post blockquote {
  • Sudah jumpa? Then, korang copy code ini 
background:url(URL CODE); padding:5px;
Border:2px solid #00000;
colour:#FFFFFF}
blockquote:hover {
background: url(URL CODE) repeat right bottom ;
border:2px solid #000000;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
}
  • Pastekan code itu di BAWAH .post blockquote {

NOTA KAKI :
  • URL CODE : korang tukarkan kepada image yang korang suka.
  • 2px : Korang boleh tukar border keliling blockquote tu. Tapi janganlah tebal sangat kay.
  • Solid : Solid ni korang boleh tukarkan kepada Dotted, Dashed, Double, Groove, Inset or Outset.
  • #000000 : Tu untuk color border. Korang boleh tukarkan di >Sini<
  • Dah siap? Save kan.
Ehh, macam mana nak buat blockquote tu?
Haha, done worry. Be happy. Mehh sini aku ajarkan ye.

Cara-cara buat Flash blockquote
  • First, korang pergi New post. Korang cari button ini :
  • Dah jumpa? kay, korang tulis macam biasa. Kalau korang nak buat blockquote. Korang highlightkan perkataan tu and tekan button yang kat atas ni tadi.
  • Finish. Itu saja. Selamat mencuba okay :)

Labels:


?

Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
orang skodeng blog saya.

Ask me | Facebook

Leave your footprint here. Thank you.


Follow my Twitter: