#Erfanani
Monday, April 16 | 12:14 PM | 0 strawberriess
Assalamualaikum

Tanpa membuang masa, mari kita mulakan.

  1. Mulanya, korang kena create page dulu. Pergilah mana-mana page and search 'Create a page'. Contohnya macam gambar di bawah ni. Kalau ni yang timeline punyalah. Ada di atas kali belah kanan tepi. Korang click tu.
2. Then, dia akan keluar macam bawah ni. Korang pilih 'Artist, Band and Public Figure' and pilihlah mana-mana korang nak.


3. Korang dah pilih semua tu. So, fan page korang pun dah siap. Korang editlah macam mana pun korang nak edit. Edit dia sama je macam edit facebook korang tu. Then, korang /korang click site ni\ dan click like box.

  • Facebook Page URL tu facebook page koranglah. Copy and paste link facebook page korang.
  • Width tu lebih elok jangan usik. Biarkan je.
  • Height pulak suka hati koranglah nak berapa tinggi.
  • Color Scheme tu pilihlah antara Light or Dark. Ikut kesesuaian blog korang.
  • Show Faces tu kalau korang nak tengok berapa orang like.
  • Border color kalau korang nak border. Kalau taknak biarkan kosong.
  • Header if korang nak. Kalau taknak jangan tick.
  • Last sekali click 'Get code'. (Copy code Iframe)

4. Dah siap :)


Done. Kbye :*

Lots of Love,
Erfa Nani


Labels: ,


?

Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
orang skodeng blog saya.

Ask me | Facebook

Leave your footprint here. Thank you.


Follow my Twitter: