#Erfanani
Tuesday, June 12 | 8:15 PM | 0 strawberriess

Assalamualaikum

Hai uolls :D Sehat dok? Dah makan? Dah mandi? Tengah watpe tu? hahaha *banyak pulak soklan* Teringin nak buat tutorial Blogskins nih. Hahaha. Sekarang ni, ramai yang menggunakan Blogskins ni. Kenapa? Sebabnya Blogskins ni semuanya comel-comel belaka. Yedak? Hehe, sebagai

contohnya macam blog aku nilah. Blog ni aku edit sendiri. Well! *bajet gila kau Pa* So,

tanpa membuang masa, marilah kita mulakannya. Jeng jeng jengggg......

  1. First, uolls log in blogger uolls dulu. Okay.
  2. And then, uolls click Design and click Edit HTML
  3. Then, uolls scroll sampai bawah. Uolls akan nampak 'Revert to Classic Template'. Nampak dok? If tak nampak juga, tengok gambar contoh di bawah ini :

4. Nanti dia terus ke template. Macam gambar di bawah ni :




5. Okay, then cara nak masukkan blogskins pulak. Uolls pergi dekat SINI.
6. Okay, dah? Uolls pilihlah blogskins mana yang uolls minat.
7. Lepas dah pilih tu, uolls click 'Blogger Main'. Sila rujuk gambar di bawah ini :

8. Then, uolls save kan. Kalau uolls guna Google Chrome, dia automatic dah save dekat korang punya laptop or PC uolls okay.
9. Uolls buka blogskins yang uolls dah save tu and uolls copy semua code tu. Tekan Ctrl + A then tekan Ctrl + C.
10. Uolls paste kan code yang uolls dah copy tadi di ruangan 'Edit HTML' tuh. Before that, uolls kosongkan ruangan 'Edit HTML' tuh. Then, paste code yang uolls copy tadi ke ruangan tersebut.
11. Uolls tekan preview dulu. Ada ke tak blogskins tu. Okay. Kalau menjadi baguslah. Kalau tak menjadi. Efa tak tahulah. Hihihik.
12. So, dah siap. Tunggulah post blogskins yang seterusnya. Okay :)

Assalamualaikum w.b.t.

Lots of Love,
Erfa Nani


?

Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
orang skodeng blog saya.

Ask me | Facebook

Leave your footprint here. Thank you.


Follow my Twitter: