#Erfanani
Saturday, September 1 | 10:12 PM | 0 strawberriess
Assalamualaikum


Hello uollssssss~ *K gedik* Saja nak buat tutorial. Saja je sebab bosan. Saja je. Ok dah stop Pa. So, today I'm gonna do tutorial about Favicon. Hahaha. Berterabur~ Takpe, tengah belajar. Apa salahnya. Siapa yang cakap bajet cakap ongputeh tu kan, sebenarnya dia jealous. Lewls. Memandai buat andaian. Oklah, lets start it.

Sebelum tu, tahu dok apa tu favicon? Kalau tak tahu tengok gambar di bawah niwwwww~


Nampak tak gambar bibir warna merah tu? Hahaha Itulah favicon. So, let's jom. Lol.

1. Go to the Dashboard. Then click Template.

2. Search this code : <head> Untuk memudahkan pencarian, tekan ctrl + F.

3. Copy code di bawah ini and paste it di bawah code <head> tu tadi.

<link href='URL Picture' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>

4. Yang di highlight warna Pink tu, korang tukarkan kepada url yang korang nak ok :)

5. Dah paste, korang try Preview. Kalau menjadi, korang Save kan ajeeeeewww. Lol.

So, done. That's all. Senang je pun. Kalau tidak menjadi, mesti ada yang tersilap tu.

Bye, Assalamualaikum...

Lots of Love,
Erfa Nani 

Labels:


?

Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
orang skodeng blog saya.

Ask me | Facebook

Leave your footprint here. Thank you.


Follow my Twitter: