#Erfanani
Friday, November 30 | 10:48 AM | 0 strawberriess


Assalamualaikum

Okay, harini Efa nak buat tutoriial 'Dashboard & Follow button' macam yang Efa punya ni. So mari kita mulakannya...


  1. Click Template.
  2. Okay. Lepas dah buka tu, search <head> ataupun <body>
  3. Kalau dah jumpa salah satu tu, copy and paste code kat bawah ni di bawah code yang tadi tu.
<div style="position:absolute; text-align:center; overflow-x:hidden; overflow-y:hidden; padding:2px; left:15px; top:0px; width:130; background: #ffffff; border-bottom-left-radius:5px; border-bottom-right-radius:5px; opacity:0.8; color:grey; font-size:11px;">
<a href="http://www.blogger.com/home">Dashboard</a> | <a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=BLOG ID ">+Follow</a> </div>

Yang perkataan 'BLOG ID' warna coklat tu, korang tukar dengan Blog ID korang. Tak tahu Blog ID tu apa? Tengok gambar bawah ni:

Nampak dalam kotak warna merah tu? Tulah Blog ID korang, so korang tukarlah okay.
Kalau dah siap, tekan preview dulu. Kalau menjadi baru save.
Siap...

Assalamualaikum...

Lots of Love,
Erfa Nani

Labels:


?

Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
orang skodeng blog saya.

Ask me | Facebook

Leave your footprint here. Thank you.


Follow my Twitter: