#Erfanani
Sunday, December 2 | 12:49 PM | 0 strawberriess


Assalamualaikum

Heyyo~ Efa nak cepat ni. Tapi nak juga buat tutorial. Hahaha. So, sekarang ni nak buat Tutorial Youtube Player Transparent punya. Tutorial ni dia dah autoplay tau. So korang takpayah nak tambah apa-apa. Okay? You all just kena tukar je link tu. Simple right? Ceh! Jum kita mulakan sekarang...

1. First, suka hati you all lah nak letak kat mana. Tapi seeloknya letak kat bahagian Sidebar.
2. Copy code di bawah ini dan pastekan kat mana you all nak letakkannya.

<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/384aT-yAfNI?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff " /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/384aT-yAfNI?version=2&autoplay=1&hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff "" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>
3. Dah siap? Okay, and now, cara nak ambil URL lagu kat youtube pulak. Pergi kat youtube and search lagu apa yang you all nak.
4. Dah search lagu? Okay then tekan Share. Lepas tekan Share, ada button Embed, tekan button Embed tu. And then korang tekan yang Use Old Embed Code. Kalau tak faham juga, tengok contoh gambar di bawah ini.



5. Okay, ikut urutan yang ada dalam gambar tu. 1-4. Yang ke-4 tu, itulah URL lagu. You all copy yang dalam kotak tu sampai tanda '?'. Dah? Okay, then tukarkan kepada yang code warna merah tadi tu. Preview dulu. Kalau menjadi, baru save. Done~

Itu sahaja, Btw, handsome kan Justin Bieber tu? Hahaha lulz. Okay, Assalamualaikum...

Lots of Love,
Erfa Nani

Labels:


?

Given name, Norerfa Nani. Born on 10th May 1997. I'm a big fans of JUSTIN BIEBER. Forever a BELIEBERS
orang skodeng blog saya.

Ask me | Facebook

Leave your footprint here. Thank you.


Follow my Twitter: